info@subli.nl 0317 - 499595 Webshop Mijn Voermeesters

Voedingstips voor oudere paarden

10 november 2022

Het goed voeren van oudere paarden is een behoorlijke uitdaging. Je kunt je senior bijvoorbeeld te veel voer geven, onjuist voer geven of te laat zijn om extra voer te geven. Daarbovenop komt dat oudere paarden minder goed voedingsstoffen uit hun voer halen. De specialisten van Subli Paardenvoeders hebben een aantal tips.

1. Ruwvoer is de basis van het rantsoen ook voor jouw oudje

Het kauwen op ruwvoer is een natuurlijke behoefte van een paard. Zorg dat je te allen tijde voldoende ruwvoer beschikbaar stelt. Ook als jouw senior minder kiezen heeft. Het zorgt namelijk voor een gezonde darmwerking. Geef zacht en fijn ruwvoer, omdat hier minder kauwactiviteit voor nodig is en daardoor beter verteerbaar zal zijn.

2. Extra behoefte aan vitaminen en mineralen

De behoefte aan vitaminen en mineralen is bij oudere paarden extra hoog, doordat ze zelf niet alles meer goed aan kunnen maken en op kunnen nemen. Daarom is het goed deze via de voeding te verstrekken.

3. Let op de energiewaarde en verteerbare eiwitten

Oudere paarden kunnen zichzelf moeilijker warm houden, daarom is de aanvulling van energie zeker in de winter erg belangrijk. Bovendien is het voor het onderhoud van spieren en weefsel belangrijk dat jouw senior eiwitten binnenkrijgt die extra goed verteerbaar zijn. Houd hier dus rekening mee bij het kiezen van de voeding van jouw ‘oudje’.

Seniorenvoer voor je oude paard

Subli Seniores Priores is speciaal ontwikkeld voor paarden en pony´s die problemen hebben met de voeropname van paardenvoeders als hooi, kuil, brok, granen en muesli´s. Deze problemen worden veelal veroorzaakt door gebitsproblemen.
• Ruwvoer- en krachtvoervervanger
• Voor oude paarden met gebitsproblemen
• Uitsluitend geweekt te voeren

Subli Omnia is een muesli boordevol structuur en vezels die de darmwerking van de paarden en pony’s kan ondersteunen. Door de unieke samenstelling met timothee, luzerne, speltvlokken en cichorei is het extra structuur- en vezelrijk.
• Extra prebiotische vezels uit cichorei
• Laag suiker- en zetmeelgehalte
• Voor extra kauwactiviteit en een langere eettijd

Persoonlijk voedingsadvies?

Of je nu een vraag hebt over onze seniorenvoeders of een specifiek voeradvies wilt, het team van Subli helpt je graag verder. Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op via 0317-499595

TERUG NAAR HET OVERZICHT