info@subli.nl 0317 - 499595 Webshop Mijn Voermeesters

Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden

Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden is dé competitie voor vier- en vijfjarige dressuurpaarden. De competitie bestaat uit acht selectiewedstrijden (zowel indoor als outdoor), een halve finale en een finale. De wedstrijden vinden plaats op zandbodems. De twee hoogste resultaten uit de selecties tellen mee voor plaatsing in de halve finale. De beste 15 paarden per leeftijdsgroep worden uitgenodigd voor de halve finale in december. De beste 5 paarden per leeftijdsgroep worden uitgenodigd voor de finale.

Vele succesvolle paarden hebben in hun jonge jaren deelgenomen aan de Subli Competitie, zoals Arlando, Capri Sonne jr, Johnny Depp, en Sir Fashion. Vorig seizoen zette Femke de Laat een geweldige prestatie neer door beide finales van de Subli Competitie te winnen. Bij de vierjarigen behaalde ze met Oromance een prachtige score van 89,240%. Bij de vijfjarigen won ze de finale met de hengst Network met een score van 84,800%. In dit artikel blikken we terug.

De datums voor het nieuwe seizoen van de Subli Competitie zijn bekend! Goed om te weten:

  • De Subli Competitie bestaat uit acht selectiewedstrijden.
  • Het maximaal aantal wedstrijden waaraan een paard mag deelnemen is drie.
  • De twee beste resultaten tellen mee om voor deelname aan de halve finale in aanmerking te komen.

Bekijk alle details over de Subli Competitie 2024/2025 in het reglement.

Kalender

16 mei

Delft → Inschrijven via Equicompetition

23 juni

Aerdenhout → Inschrijven via MijnKNHS

13 juli

Wapenveld → Inschrijven via MijnKNHS

14 juli

Werkendam → Inschrijven via MijnKNHS

26 juli

Exloo → Inschrijven via MijnKNHS

1 september

Tolbert → Inschrijven via MijnKNHS

11 oktober

Varsseveld → Inschrijven via MijnKNHS

november (datum volgt)

Berkel Enschot → Inschrijven via MijnKNHS

december (datum volgt)

Halve finale in Harmelen (op uitnodiging)

23 januari 2025

Finale tijdens Jumping Amsterdam (op uitnodiging)

Afbeelding

Proeven

Tijdens de selectiewedstrijden en halve finale rijd je een aanlegproef voor vier- of vijfjarige paarden (KNHS proef 50a en 51a). Je kunt als ruiter zelf de proef samenstellen waarbij je jouw paard het meest optimaal kunt voorstellen. Je dient in je vrije proef de verplichte onderdelen te tonen. Maak je proef niet onnodig ingewikkeld met oefeningen van een hoger niveau. Je wordt hier niet extra voor beloond. Tijdens de finale rijden de vierjarige paarden opnieuw de vrije proef. De vijfjarigen rijden de FEI Final Test.

Reglement

De Subli Competitie voor Jonge dressuurpaarden staat open voor vier- en vijfjarige dressuurpaarden. Belangrijk doel van deze competitie is op een verantwoorde manier de aanleg van de jonge paarden te testen. Daarnaast kunnen ruiters die niet meer in de lagere klassen uit mogen komen, toch hun jonge paarden wedstrijdervaring op laten doen in het proefgericht voorstellen. De competitie staat open voor paarden van alle stamboeken, mits in het bezit van een geldige startpas met de betreffende ruiter. Gedurende de competitie wordt er een tussenstand bijgehouden van alle behaalde wedstrijdresultaten. Het maximaal aantal wedstrijden waaraan een paard mag deelnemen is drie. De twee beste resultaten tellen mee om voor deelname aan de halve finale in aanmerking te komen. De beste 15 paarden per leeftijdsgroep worden uitgenodigd voor de halve finale in december. De beste 5 paarden per leeftijdsgroep worden daarna uitgenodigd voor de finale. BEKIJK HET REGLEMENT SUBLI COMPETITIE 2024
Paard opzadelen