Competitie Jonge Dressuurpaarden

Terug naar overzicht

Wedstrijden

Subli paardenvoeders heeft haar best gedaan selectiewedstrijden te selecteren op mooie locaties met goede bodems. De wedstrijden in het kader van de Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden vinden plaats op zandbodems. Dit jaar bestaat de competitie uit minder selectiewedstrijden  dan gebruikelijk.  De competitie bestaat uit selectiewedstrijden (zowel indoor als outdoor), een halve finale en een finale.

De twee hoogste resultaten uit de selecties tellen mee voor plaatsing in de halve finale. De beste 15 paarden per leeftijdsgroep worden uitgenodigd voor de halve finale in december. De beste 5 paarden per leeftijdsgroep worden uitgenodigd voor de finale.

Voorlopige kalender:

  • 5 septemberTolbert (via MijnKNHS)
  • 13 septemberWerkendam (via MijnKNHS)
  • 19 septemberSunrise stables in Assen (via MijnKNHS)
  • 26 septemberEmmeloord
  • 9 oktoberHet Vlakkee in Varsseveld (via MijnKNHS)
  • 11 oktoberNoord Hollande Rijvereniging in Aerdenhout (via MijnKNHS)
  • 14 novemberRSV De Cavalieren in Berkel Enschot (via MijnKNHS)
  • 12 december Halve finale in Harmelen (op uitnodiging)
  • Finale bij HJC Manege in Tolbert

Tussenstand

Vierjarige

Nr.RuiterPaardTolbertWerkendamAssenEmmeloordVarsseveldAerdenhoutTussenstand
1Dinja Van LiereLeonidas201737
2Dinja Van LiereLabarron152035
2Floor VosRVS Glamourboy3201535
2Dana van LieropDe Ville FS152035
5Theo HanzonLord MacKenzie8171734

Vijfjarige

Nr.RuiterPaardTolbertWerkendamAssenEmmeloordVarsseveldAerdenhoutTussenstand
1Bart VeezeKyton20202040
2Diederik van SilfhoutKyando172037
3Jesslin GaliartKing van het Haarbosch1791734
3Joyce WeverDuke D’Artagnan K171734
5Michelle WesterdijkKashmire12201333

Volledig overzicht van de tussenstand

Proeven

Tijdens de selectiewedstrijden en halve finale rijd je een aanlegproef voor vier- of vijfjarige paarden (KNHS proef 50a en 51a). Je kunt als ruiter zelf de proef samenstellen waarbij je jouw paard het meest optimaal kunt voorstellen. Je dient in je vrije proef de verplichte onderdelen te tonen. Maak je proef niet onnodig ingewikkeld met oefeningen van een hoger niveau. Je wordt hier niet extra voor beloond.

Tijdens de finale rijden de vierjarige paarden opnieuw de vrije proef. De vijfjarigen rijden de FEI Final Test.

Bekijk protocol 4 jarige

Bekijk proef voor 5 jarige

Reglement

De Subli Competitie voor Jonge dressuurpaarden staat open voor vier- en vijfjarige dressuurpaarden.
Belangrijk doel van deze competitie is op een verantwoorde manier de aanleg van de jonge paarden te testen. Daarnaast kunnen ruiters die niet meer in de lagere klasses uit mogen komen, toch hun jonge paarden wedstrijdervaring op laten doen in het proefgericht voorstellen.

De competitie staat open voor paarden van alle stamboeken, mits in het bezit van een geldige startpas met de betreffende ruiter. Gedurende de competitie wordt er een tussenstand bijgehouden van alle behaalde wedstrijdresultaten. De drie hoogste resultaten uit de selecties tellen mee voor plaatsing in de halve finale. De beste 15 paarden per leeftijdsgroep worden uitgenodigd voor de halve finale in december. De beste 5 paarden per leeftijdsgroep worden daarna uitgenodigd voor de finale.

Bekijk reglement

Nieuws

Wederom Finale tijdens Jumping Amsterdam

In 2017 werd de Subli Competitie voor het eerst zelfstandig door Subli Paardenvoeders georganiseerd. De nieuwe opzet met een finale tijdens Jumping Amsterdam bleek een groot succes. De Subli Competitie gaat dit jaar op 12 mei van start tijdens NDD Exloo. De competitie voor 4- en 5 jarige dressuurpaarden wordt verreden tijdens 10 selectiewedstrijden. De finale staat gepland tijdens Jumping Amsterdam op 23 januari 2020.

De competitie voor jonge dressuurpaarden wordt alweer voor het tiende jaar georganiseerd. Vele succesvolle paarden hebben in hun jonge jaren deelgenomen aan de Subli competitie, zoals Arlando, Capri Sonne jr en Sir Fashion.

De kracht van de competitie is dat paarden in deze aanlegtest al getraind worden in het proefmatige voorstellen, maar waarbij de ruiter door middel van het zelf samenstellen van de vrije proef de kans heeft om de kwaliteiten van het paard maximaal te laten zien. Deelname staat open voor dressuurpaarden van alle stamboeken.

Mocht je vragen hebben dan kun je contact met ons opnemen via sublicompetitie@gmail.com.

Producten

Voor elke paard de juiste voeding.

Subli competitie

Competitie jonge dressuurpaarden.

Verkooppunten

Subli verkooppunt bij jou in de buurt.

Snel bestellen?

Voor je Subli-bestelling (bulk en zakgoed) kun je ook direct bellen met de klantenservice van Voermeesters
Scroll Up