info@subli.nl 0317 - 499595 Webshop Mijn Voermeesters

Bart Veeze en Beni Pachl blinken uit tijdens halve finale Subli Competitie

12 december 2022

Alleen de beste deelnemers uit de voorgaande negen selectiewedstrijden van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden mochten deelnemen aan de halve finale op zaterdag 10 december in Harmelen. Er werd goed gereden door dit selecte gezelschap waarbij Bart Veeze met Nero er bij de vierjarigen met kop en schouders bovenuit stak. De rubriek voor vijfjarigen werd gewonnen door Beni Pachl met Hexagons Miamanda.

Bij de vierjarigen waren 15 paarden geselecteerd voor de halve finale en bij de vijfjarigen kwamen elf combinaties aan de start van de halve finale van de Subli Competitie 2022. Op het spel stond een ticket voor de felbegeerde finale op 26 januari 2023 tijdens Jumping Amsterdam. Slechts vijf combinaties per leeftijdsrubriek mogen in de RAI Amsterdam een gooi doen naar de titel in de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden.

Vierjarigen

Bart Veeze kwam met Nero als tweede de ring binnen gereden en maakte direct indruk bij de aanwezige juryleden Adriaan Hamoen en Floor Droge. Jurylid Adriaan Hamoen spreekt vol lof over de winnaar: “Het paard Nero bezit ongelooflijk veel kwaliteit. Het ziet er allemaal heel vanzelfsprekend uit en hij gaat met het grootste gemak met zijn oortjes erop door de rijbaan. Nero is een paard met ontzettend veel afdruk. Zeker zijn stap is een grote plus en die hebben we dan ook beloond met een 9,5. Daarnaast wordt hij ook heel professioneel voorgesteld door Bart. Van deze combinatie worden we echt heel blij.”
Zelf was Bart ook erg blij met zijn prestatie. Hij vertelt: “Nero geeft me een heel fijn gevoel. Hij loopt heel steady de proef door en nergens wordt het voor hem te moeilijk. Dat is echt uitzonderlijk voor een vierjarige. Onze hoge score van 88 was een fijne en leuke bevestiging van mijn goede gevoel over de proef. Ik kijk heel erg uit om de finale met hem te rijden in Amsterdam. Ik hoop ontzettend dat het deze editie wel door mag gaan tijdens Jumping Amsterdam. Vanwege alle coronamaatregelen werd het steeds op het laatste moment afgelast terwijl ik voorgaande edities ook steeds goede paarden had. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik nu wel met Nero kan rijden in de RAI. Het wordt vast superleuk!”
Ook over nummer 2 Femke de Laat met Nashville Sw was de jury zeer te spreken. Adriaan: “Het totale beeld zag er heel goed uit en het paard toonde veel afdruk in de draf. We hadden alleen graag iets meer activiteit in de stap gezien.”
Zowel Bart als Femke zijn hun eigen reserve voor de finale in Amsterdam. Femke eindigde met haar andere paard Nox als vijfde en Bart werd met zijn tweede paard Nirvana zesde (dit paard reed hij tevens tijdens de prijsuitreiking). Beiden mogen slechts één paard starten in de finale en moeten dus kiezen wie ze meenemen naar Amsterdam. Dat betekent verder dat nummer 7 Charissa Buurmeijer met No Limit ook afgevaardigd wordt naar de finale.

Vijfjarigen

Ook in de rubriek voor vijfjarige dressuurpaarden werden er nette scores gereden. De uitslag lag zeker in de top van het klassement zeer dicht bij elkaar, maar het was Beni Pachl die met Hexagons Miamanda het verschil maakte en bovenaan eindigde. Jurylid Adriaan Hamoen was erg tevreden over deze combinatie: “Miamanda heeft drie zeer correcte gangen en werd erg correct voorgesteld. De combinatie mistte alleen net een fractie activiteit in de stap. De scores lagen erg dicht bij elkaar want vlak daarachter werd Renate van Uytert-van Vliet met My Blue Horse Santiano verdiend tweede. Dat paard is echt een krachtpatser en kan heel goed galopperen. Er zaten alleen nog wat kleine verstoringen in de proef en we hadden graag iets meer controle gezien in de proef. Maar zeker een geweldig paard met veel potentie voor de toekomst.”

Finalisten Subli Competitie 26 januari 2023

Slechts vijf combinaties per leeftijdsrubriek hebben een startbewijs te pakken voor de spannende finale tijdens Jumping Amsterdam. De volgende combinaties zullen op 26 januari de dressuurring in de Amsterdam RAI betreden voor de titelstrijd:

Finalisten vierjarigen

 • Bart Veeze met Nero (Nirvana reserve)
 • Femke de Laat met Nashville Sw (Nox reserve)
 • Theo Hanzon met Nabuco Van Het Goorhof
 • Judith Ribbels met Nanny Mc Phee
 • Charissa Buurmeijer met No Limit

Finalisten vijfjarigen

 • Beni Pachl met Hexagons Miamanda
 • Renate van Uytert-van Vliet met My Blue Horse Santiano
 • Femke de Laat met Mission
 • Diederik van Silfhout met Galleria’s Mister Maserati
 • Kim Alting met Madison Ave

Uitslag halve finale Subli Competitie 2022

Vierjarigen

 1. Bart Veeze, Nero (v.Ferguson) – 88
 2. Femke de Laat, Nashville Sw (v.Secret) – 83,8
 3. Theo Hanzon, Nabuco van het Goorhof (v.Secret) – 83,6

Download hier het volledige overzicht van alle vierjarige paarden in de halve finale

Halve finale Subli Competitie 2022 - Bart Veeze met Nirvana

Bart Veeze met Nirvana

Vijfjarigen

 1. Beni Pachl, Hexagons Miamanda (v.Toto jr) – 82
 2. Renate van Uytert-van Vliet, My Blue Horse Santiano (v.Sezuan) – 81,6
 3. Femke de Laat, Mission (v.Sezuan) – 81,4

Download hier het volledige overzicht van alle vijfjarige paarden in de halve finale

Halve finale Subli Competitie 2022 - Beni Pachl met Miamanda

Beni Pachl met Miamanda

Kijk voor meer informatie over de Subli Competitie op https://subli.nl/competitie-jonge-dressuurpaarden.

TERUG NAAR HET OVERZICHT