info@subli.nl 0317 - 499595 Webshop Mijn Voermeesters

Winst voor Bart Veeze en Aniek de Laat bij Subli Competitie Exloo

28 juni 2023

Op zondag 25 juni stond de tweede competitiewedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden op het programma bij Hippisch Centrum Exloo. Tijdens deze zonovergoten dag wisten de ruiters het hoofd koel te houden en nette prestaties neer te zetten. Bij de vijfjarigen liet Bart Veeze met Nero duidelijk zijn visitekaartje achter door de rubriek te winnen met een topscore van 92,00. Bij de vierjarigen was Aniek de Laat met haar paard Oostrade de beste.

Winnende combinatie Subli Competitie 2022 wederom succesvol

Zowel bij de rubriek voor vierjarige als vijfjarige dressuurpaarden konden de juryleden mooie punten kwijt aan de deelnemende combinaties. Er was deze zondagmiddag echter één combinatie die met kop en schouders er boven uit stak. Begin dit jaar schreven Bart Veeze en Nero tijdens Jumping Amsterdam nog de Subli Competitie op hun naam bij de vierjarigen. Dit jaar doet de succesvolle combinatie wederom mee aan de Subli Competitie en ditmaal bij de vijfjarigen. Tijdens hun eerste competitiewedstrijd dit seizoen wisten ze direct een topscore te behalen.

Bart vertelt: “Ik ben heel tevreden over de proef die we konden laten zien. Met Nero zit ik ook in het selectietraject voor het WK voor Jonge Dressuurpaarden en na de vorige selectiewedstrijd kregen we tijdens een korte training nog wat extra tips. Deze Subli Competitie was een mooie gelegenheid om daar mee aan de slag te gaan. Ik kon hem nu nog iets losser rijden. Zelfs met het warme weer was hij nog super fit. Aan het eind van de proef had hij nog genoeg energie over. Ik denk dat ik nog meer last had van de warmte dan hij”, vertelt Bart lachend.

Hij vervolgt: “Nero loopt altijd heel gemakkelijk door de proef. Hij is ontzettend ‘steady’ en kreeg ook deze wedstrijd weer hoge punten voor zijn gangen. Voor de stap zelfs een tien en negens voor de draf en de galop. Mijn doel is zeker om ons voor dit seizoen van de Subli Competitie weer te plaatsen voor de halve finale, maar ik weet nog niet precies hoe de planning eruit gaat zien. Eerst maar eens kijken hoe het WK-selectietraject verloopt.”

Andere podiumplaatsen voor Jill Borgers en Aniek de Laat

Achter Bart Veeze en Nero eindigde Jill Bogers met de hengst Number Two op een mooie tweede plaats. Hun nette en solide proef werd beloond met een totaalscore van 78,40. Vlak daarachter eindigde Aniek de Laat op de derde plek die haar vijfjarige Newton M had gezadeld en een score van 77,40 van de jury kreeg.

Winnaar vijfjarigen Subli Competitie Exloo 2023

Winnaars vijfjarigen Subli Competitie Exloo

Vierjarigen

Aan de rubriek voor vierjarige dressuurpaarden deden in Exloo negen combinaties mee. In de top van het klassement werden keurige punten behaald door zeer ervaren amazones. De hoogste score en de overwinning was voor Aniek de Laat met haar paard Oostrade met een totaal van 79,00. De vierjarige hengst Blue Horse Freelance werd gereden door Jill Bogers en de combinatie kreeg voor hun keurige proef 76.00. Het podium werd aangevuld met Leonie Bos en Origi Van De Nethe op de derde plaats.

Winnaars vierjarigen Subli Competitie Exloo 2023

Winnaars vierjarigen Subli Competitie Exloo

Uitslag Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden Exloo 25 juni 2023

Vierjarigen

  1. Aniek de Laat, Oostrade (v. Vitalis) – 79,00
  2. Jill Bogers, Blue Horse Freelance (v.Fürstbischof) – 76,00
  3. Leonie Bos, Origi Van De Nethe (v. Escamillo) – 75,60

Vijfjarigen

  1. Bart Veeze, Nero (v. Ferguson) – 92,00
  2. Jill Bogers, Number Two (v. Just Wimphof) – 78,40
  3. Aniek de Laat, Newton M (v. Just Wimphof) – 77,40

De volgende selectiewedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden zal plaatsvinden op zaterdag 8 juli in Wapenveld. Kijk voor de complete agenda en meer informatie op de Subli Competitie-pagina.

TERUG NAAR HET OVERZICHT