info@subli.nl 0317 - 499595 Webshop Mijn Voermeesters

Annemijn Boogaard en Febe van Zwambagt pakken winst in Subli Competitie Boxtel

18 juli 2023

Bij Rijvereniging Klavertje Vier in Boxtel vond zondag 16 juli de vierde competitiewedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden plaats. Er werd hoog gescoord door de deelnemende combinaties. Bij de vierjarigen ging de overwinning naar Annemijn Boogaard met haar paard Oxxi Lena. De rubriek voor vijfjarigen kwam op naam van Febe van Zwambagt en Newport.  

Beide rubrieken werden in Boxtel beoordeeld door de juryleden Dirk de Haas en Cindy Heijligers die hoge punten kwijt konden aan de verschillende combinaties. Jurylid Dirk de Haas vertelt: “We hebben zowel bij de vierjarigen als bij de vijfjarigen een goede groep paarden gezien, met een duidelijke kopgroep.

Minimaal verschil tussen de nummer een en twee bij de vierjarigen

Bij de vierjarigen was Annemijn met Boogaard met Oxxi Lena met recht de winnaar. Haar paard liet het complete plaatje zien en was zeer mooi in balans voor een vierjarige. Oxxi Lena liep met een zeer fijne aanleuning en mooi op eigen benen door de proef heen. Het werd deze combinatie wel lastig gemaakt door de nummer twee Femke de Laat met Oromance. Het verschil tussen beiden was erg klein. Oromance had een zeer aansprekende draf, maar was soms qua balans nog wat zoekende. Daar maakte voor de uitslag net het verschil.”

Winnaars vierjarigen Subli Competitie Boxtel. Foto door: Fei Fotografie

Stuk voor stuk kwaliteitsvolle paarden

Bij de rubriek voor vijfjarige dressuurpaarden was er slechts een klein deelnemersveld met zes combinaties maar het niveau van de prestaties lag zeer hoog. Febe van Zwambagt zette met haar paard Newport de hoogste score van de dag neer met een totaal van 88,240. Ook Femke de Laat stelde haar paard Network in de ring keurig voor. Hun proef werd beloond met een score van 84,840. Jurylid Dirk de Haas: “De groep bij de vijfjarigen was dan misschien wat klein, maar het waren wel stuk voor stuk allemaal kwaliteitsvolle paarden. Als jury hebben we echt zitten genieten van deze rubriek. Newport van Febe van Zwambagt was het meest complete paard en heeft zeer verdiend gewonnen. Dit paard beschikt over drie zeer goede gangen en kreeg zelfs een negen voor de draf. De hengst werd op een fijne manier voorgesteld, mooi van de hand af en bleef gedurende de proef goed in balans. Ook over de hengst Network van Femke de Laat, die als tweede eindigde, waren we zeer te spreken. Femke wist Network zeer netjes en professioneel voor te stellen. Hij mistte alleen nog wat draagkracht in de contragalop, maar dat is slechts een kwestie van tijd”, besluit Dirk.

Winnaars vijfjarigen Subli Competitie Boxtel.

Winnaars vijfjarigen Subli Competitie Boxtel. Foto door: Fei Fotografie

Uitslag Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden Boxtel 16 juli 2023

Vierjarigen

1             Annemijn Boogaard, Oxxi_Lena (v.Secret) – 82,36
2             Femke De Laat, Oromance (v.For Romance) – 81,20
3             Crystal Van Vliet, Oreo (v.Toto JR.) – 76,56

Vijfjarigen

1             Febe van Zwambagt, Newport (v.Toto JR) – 88,24
2             Femke De Laat, Network (v.Just Wimphof) – 84,84

De volgende selectiewedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden zal plaatsvinden op 20 augustus in Aerdenhout. Kijk voor de complete agenda en meer informatie op de Subli Competitie-pagina.

TERUG NAAR HET OVERZICHT