Hoera er is weer gras?!

Terug naar overzicht

Nieuws

Terug naar overzicht

Hoera er is weer gras?!

Ja, inderdaad gras is een mooi en goed voer voor paarden, maar zoals altijd is er ook een maar…..

Hoera er is weer gras!?

Ja, inderdaad gras is een mooi en goed voer voor paarden, maar zoals altijd is er ook een maar…..

Voorjaarsgras is extreem voedzaam. Het bevat relatief veel suiker en ook eiwit. Dit is mede afhankelijk van de weersomstandigheden, grondsoort en bemesting.

Daarnaast staan de paarden en pony’s op winterrantsoen, dus op hooi, kuil, luzerne, stro. En dat zijn droge ruwe celstofrijke producten. Als je paard weer naar de weide gaat, dan krijgt hij een zeer geconcentreerd, smakelijk, vochtrijk en licht verteerbaar voer. Deze overgang is gevaarlijk en kan leiden tot problemen zoals: diarree, koliek en bevangenheid.

Hoe voorkom je dit?
Het paard eerst wat droog ruwvoer geven, zodat het paard zonder honger de wei ingaat. De eerste keren de weidetijd beperkt houden en dus voldoende hooi of kuil bijvoeren. Zodra je het weideseizoen ingaat, opnieuw kijken naar de hoeveelheid krachtvoer. Vaak kun je met minder krachtvoer volstaan, maar zorg wel dat je voldoende vitaminen, mineralen en sporenelementen blijft geven. De Subli Ponybrok is een heel mooi voer in de weideperiode. Het energie-en eiwitgehalte is van de Ponybrok laag, maar er zitten veel vitaminen, mineralen en sporenelementen in. En ja…. De Ponybrok is dus ook zeer geschikt voor paarden!

Hoera er is weer gras?!

Producten

Voor elke paard de juiste voeding.

Subli competitie

Competitie jonge dressuurpaarden.

Verkooppunten

Subli verkooppunt bij jou in de buurt.

Snel bestellen?

Voor je Subli-bestelling (bulk en zakgoed) kun je ook direct bellen met de klantenservice van Voermeesters