Amber Hage en Jill Bogers scoren in Subli Competitie Werkendam

Terug naar overzicht

Nieuws

Terug naar overzicht

Amber Hage en Jill Bogers scoren in Subli Competitie Werkendam

De derde selectiewedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden vond zondag 5 september plaats in Werkendam. De hoogste score van de dag ging overtuigend naar de vierjarige Mercurius ACM onder het zadel van Amber Hage. Bij de vijfjarigen was Jill Bogers met de hengst Lennox U.S. in een sterk deelnemersveld nipt de beste.   

Vijfjarige

In de rubriek voor vijfjarige konden juryleden Monica Drohm en Vivian Lindemann hoge punten kwijt aan de combinaties in de ring. De top vier scoorde allemaal boven 80 procent. Met een klein verschil ging de winst in de rubriek naar Jill Bogers met Lennox U.S., vlak daarachter eindigde Sanne van der Giessen met Las Vegas als tweede. Dirk-Jan van de Water werd met Denton RMD derde. Jurylid Vivian Lindemann was erg tevreden over de kop van het klassement: ‘We hebben een zeer sterke kopgroep gezien waar we zeker van hebben genoten. De top vier waren allemaal goede paarden voor de toekomst maar de nummer één en twee hebben pas echt indruk gemaakt en blijven ook op je netvlies staan. De goedgekeurde dekhengst Lennox. U.S. met Jill Bogers stak er absoluut bovenuit. Lennox U.S. is echt een kwaliteitsvol paard met drie goede gangen die al veel gedragenheid liet zien. Maar ook de nummer twee Las Vegas van Sanne van der Giessen was heel imponerend. Dit paard werd heel correct voorgesteld met een mooie aanleuning en toonde veel souplesse. Ook de nummer drie Dirk-Jan van de Water met Denton RMD en nummer vier Meghan Mühlebach met Let’s Play deden niet voor elkaar onder en werden zeer goed voorgesteld. Al met al hebben we genoten van deze sterke kopgroep die allen al zeer fijn bevestigd waren.’

Vierjarige

De paarden in de rubriek voor vierjarigen werden in Tolbert beoordeeld door jurylid Patrick Berends. De echte koploper van de dag was Amber Hage die maar liefst 86,80% scoorde met haar vierjarige paard Mercurius ACM. Hiermee pakte ze overtuigend de eerste plaats. De tweede plaats was voor Femke de Laat die haar Mission Eye naar een score van 79,80 reed. Het podium werd aangevuld met Dirk-Jan van de Water die met zijn tweede paard Le Vixen een percentage van 79,20 behaalde en ook in deze rubriek als derde eindigde.

Uitslagen Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden 5 september Werkendam

Vierjarige
1. Amber Hage – Mercurius ACM (v.Dream Boy) 86,80
2. Femke de Laat – Mission (Eye Catcher) 79,80
3. Dirk-Jan van de Water – Le Vixen (v.Londontime) 79,20

Vijfjarige
1. Jill Bogers – Lennox U.S. (v.Grand Galaxy Win) 85,2
2. Sanne van der Giessen – Las Vegas (v.Jazz) 84,60
3. Dirk-Jan van de Water – Denton RMD 82,60

De volgende wedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden wordt verreden op 18 september in Houten. Kijk voor de volledige kalender op www.subli.nl/competitie-jonge-dressuurpaarden.

Producten

Voor elke paard de juiste voeding.

Subli competitie

Competitie jonge dressuurpaarden.

Verkooppunten

Subli verkooppunt bij jou in de buurt.

Snel bestellen?

Voor je Subli-bestelling (bulk en zakgoed) kun je ook direct bellen met de klantenservice van Voermeesters